Ünnepi palacsinta
Hozzávalók:
Elkészítése:
A szokott módon 12 db palacsintát sütünk.
A megtisztított mazsolát likőrben megáztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá. A tojássárgákat 6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel nagyon jól kikeverjük, és ezután összekeverjük a liszttel. A maradék tejet a vaníliarúddal felforraljuk és ráöntjük az előbb elkészített tojások sárgájára. Ezután visszatesszük a tűzre és habverővel gyorsan verjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg a forráspontot el nem éri. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és 2 tojásfehérjét 4 dkg cukorral habbá verve. Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok kisebb szeletekre vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, és összetekerve megvajazott tűzálló tálra tesszük. Megszórjuk a durvára vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk, és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.