Sütemény és torta receptek

Édes és sós sütemények tárháza

Almapuffancs 

 

Hozzávalók:

  • 2 db egész tojás,
  • 20 dkg finomliszt,
  • 1-1,5 dl tej,
  • 2 db közepes nagyságú alma,
  • fél citrom leve,
  • 8-10 dkg porcukor,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
  • csipet só.

A tálaláshoz narancsszörp.

Elkészítése:
A tojásokat habosra verjük a cukorral és a tejjel, apránként hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, majd beletesszük a megmosott, kicsumázott és megreszelt héjas almát. Ezután beledolgozzuk a citromlevet és a sütőport is. A tésztának galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. Az almás masszát teáskanállal beleszaggatjuk a forró olajba, és ropogósra megsütjük. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, mert jócskán megnő a puffancsok térfogata. Az olajból leszűrve papírtörülközőre tesszük, hogy az a fölösleges olajat beszívja. A tányérján ki-ki lelocsolja a narancsszörppel. Nagyon egyszerűen készíthető.  

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 17
Heti: 55
Havi: 184
Össz.: 7 542

Látogatottság növelés
Oldal: Almapuffancs
Sütemény és torta receptek - © 2008 - 2024 - sutimania.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »