Sütemény és torta receptek

Édes és sós sütemények tárháza

Almagombóc

 

Hozzávalók: 

  • fél  kg  alma, 
  • 2  dl  tej, 
  • 3  db  tojás, 
  • 4  evőkanál  porcukor,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • kb. 20 dkg búzadara,
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa, 
  • 1  teáskanál  olaj, 
  • csöpp  citromlé, 
  • 1  evőkanál fahéjas porcukkor, c
  • csipetnyi cukor.

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a darát, a felvert tojásokat, a tejet, a porcukrot, a fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk.  Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő cukros, citromos vízben kifőzzük őket. (Akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére.) A maradék zsemlemorzsát barnára pirítjuk az olajon, és meghempergetjük benne a gombócokat. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 17
Heti: 60
Havi: 189
Össz.: 7 547

Látogatottság növelés
Oldal: Almagobóc
Sütemény és torta receptek - © 2008 - 2024 - sutimania.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »