Sütemény és torta receptek

Édes és sós sütemények tárháza

Pozsonyi kocka

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 30 dkg barackíz,
  • 30 dkg porcukor,
  • 30 dkg darált mák,
  • 10 dkg mazsola,
  • 12 db tojás,
  • 1 db citrom,
  • 6 dl tejföl,
  • só,
  • zsemlemorzsa.

Elkészítése:
1 kilógramm lisztből, 8 tojásból kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és másfél centiméteres szalagokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, hideg vízzel lehűtjük, leszűrjük, és felhasználásig melegen tartjuk. Rozsdamentes habüstben a 4 tojás sárgáját vajjal, porcukorral simára keverjük, reszelt citromhéjjal és mazsolával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukorral felvert 4 tojás kemény habját, és a már kifőtt szalagmetéltet. Lazán összekeverjük. Rozsdamentes tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és összekevert tészta egyharmad részét a tepsi aljában egyenletesen elosztjuk. Bőven megszórjuk darált mákkal, tésztát helyezünk rá, melyet barackízzel megkenünk, és ezt a folyamatot addig végezzük, míg a tepsi meg nem telik. (Ügyeljünk arra, hogy a tetejére a bekevert tészta kerüljön.) Sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Előmelegített tálon, kockákra vágva tálaljuk. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 34
Havi: 14
Össz.: 6 440

Látogatottság növelés
Oldal: Pozsonyi kocka
Sütemény és torta receptek - © 2008 - 2024 - sutimania.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »