Sütemény és torta receptek

Édes és sós sütemények tárháza

Almás lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 tojás,
  • 1,5 dl tejföl,
  • csipetnyi só.

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 8 dkg mazsola,
  • 10 dkg dióbél,
  • őrölt fahéj,
  • citromhéj.

Elkészítése:
A diót ledaráljuk, a mazsolát vízbe áztatjuk. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal. Hozzákeverjük a porcukrot, a tojássárgáját és tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, és szobahőmérsékleten letakarva fél órán át pihentetjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megcukrozzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, végül hozzákeverjük a lecsepegtetett mazsolát, a reszelt citromhéjat, a diót és kevés fahéjat. A tésztát kétfelé osztva 2 akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi.Az egyiket kiterítjük a margarinnal kikent tepsi alján, szétterítjük rajta az almát, majd befedjük a másik tésztadarabbal. A tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével megszurkáljuk villával, és közepesen forró sütőbe tesszük, ha lehet a sütés első 20 percében csak az alsó láng égjen.A sütési idő kb. 40 perc. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 17
Heti: 49
Havi: 178
Össz.: 7 536

Látogatottság növelés
Oldal: Almás lepény
Sütemény és torta receptek - © 2008 - 2024 - sutimania.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »